Analiza pietei imobiliare de constructii noi in Cluj

Agentia imobiliara Welt Imobiliare este specializata in tranzactii imobiliare cu apartamente noi in ansambluri rezidentiale si blocuri noi in Cluj Napoca.

Welt Imobiliare acorda o atentie deosebita intregului segment de constructii noi Cluj Napoca fie ca este vorba de inchiriere sau vanzare apartamente in blocuri noi, case sau vile noi.

Daca doriti sa cumparati un apartament nou in Cluj sau o casa noua Welt Imobiliare, una din cele mai renumite agentii imobiliare din Cluj este partenerul ideal si garantia succesului tau.

Pe langa date complete si actualizate despre cele mai bune oferte de vanzare apartamente noi in Cluj Napoca, sau case noi din Cluj agentia imobiliara Welt va ofera analize si informatii utile despre piata imobiliara din Cluj Napoca.

Segmentul de constructii noi Cluj a fost foarte dinamic in ultimii ani, investitia in case si apartamente noi in Cluj fiind profitabila.

In ultimii ani s-au tranzactionat apartamente si garsoniere in blocuri vechi, construite inainte de anul 1990, dar mai ales apartamente in blocuri noi unde cumparatorii au optat preponderent pentru achizitionarea de apartamente semifinisate care au avut preturi mai accesibile decat oferta de apartamente finisate.

In anul 2008 s-a mentinut interesul pentru apartamente in constructii noi, peste 80% din totalul de apartamente tranzactionate fiind situate in blocuri noi. Asta nu inseamna ca ofertele de apartamente vechi nu vor mai fi atractive, mai ales dupa ce a avut loc o scadere a pretului acestora.

Piata imobiliara din Cluj va ramane si in anii urmatori una activa si dinamica, municipiul Cluj Napoca fiind un puternic centru universitar care beneficiaza de un potential economic mult mai ridicat decat media multor orase mari din Romania.

Cererea de apartamente noi in Cluj Napoca a crescut permanent in ultimii ani si in consecinta, preturile apartamentelor din blocurile noi au inceput sa urce. La inceputul anului 2008 apartamentele situate in cartierele Clujului s-au tranzactionat la preturi medii de 1300 Euro/mp util, iar in zona centrala a orasului pretul a depasit 2000 Euro/mp util.

Piata chiriilor a functionat din plin in tot cursul anului 2008, fiind chiar foarte dinamica in a doua parte a anului cand zeci de mii de studenti inscrisi la univesitatile de stat sau private au solicitat garsoniere si apartamente in blocuri noi in Cluj pentru inchiriat. Acest fapt a incurajat investitorii imobiliari, sa cumpere in special apartamente cu 1 sau 2 camere in blocuri noi pentru a le inchiria ulterior.

Sectorul imobiliar din Romania a fost in ultimii ani unul dintre cele mai profitabile din Uniunea Europeana, fapt ce a dus la o crestere exploziva a constructiilor de ansambluri de apartamente si garsoniere.

La sfarsitul anului 2007 prognozam o calmare a pietei imobiliare si o scadere a preturilor la unitatile locative din constructiile vechi, lucru firesc si previzibil atata timp cat inca de la inceputul anului s-a inregistrat o rasturnare de situatie in ceea ce priveste ponderea vanzarilor de apartamente noi in raport cu cele vechi, acestea din urma fiind surclasate in primul rand de pretul pe mp construit mult mai mic la apartamentele noi.

Suprafetele generoase, compartimentarile moderne, discount-urile si modalitatile flexibile de plata oferite de dezvoltatori pentru achizitionarea de apartamente in blocuri noi au mentinut pana acum cererea de cumparare la un nivel acceptabil. Pe o piata rezidentiala caracterizata de un numar relativ mare al proprietarilor de locuinte si de o calitate in general scazuta a fondului locativ actual, cererea tinde sa provina mai nou de la nivelul clasei de varf si a clasei mijlocii superioare care cauta locuinte de calitate medie spre ridicata, care sunt pentru moment ceva mai rar de gasit.

Ponderea clujenilor cu venituri medii fiind una substantiala, cererea de cumparare se va mentine la un nivel rezonabil, iar preturile vor fi dictate asa cum este firesc de raportul dintre cerere si oferta si nicidecum de zvonuri sau de previziunile mai mult sau mai putin avizate prezentate in mass media.

Despre proprietatile postate pe site-ul firmei Welt Imobiliare (www.weltimobiliare.ro), vizitatorii interesati pot gasi informatii referitoare la arhitectura cladirii, zona in care este amplasata, numarul de nivele, suprafata utila sau construita a imobilului, anul constructiei, vecinatati, starea constructiei, numarul de camere, locurile de parcare, garaje, panorama, expunerea, utilitati, dotari, extrasul de carte funciara, planurile apartamentelor, retelele de utilitati, preturi, etc.

Constructii noi Cluj - oferte recomandate